Blog

Külföldi PhD lehetőségek informatikusok részére „IT and privacy” témákban

2009.01.09. 23:21:07, Székely Iván

Az újévben két érdekes felhívás jelent meg, az egyik a PET-kutatások egyik vezető intézményében, a Karlstadt-i Egyetemen (Svédország), a másik a Luxemburgi Egyetemen hirdet PhD és posztdoktorális státuszokat. 

A karlstadti jelentkezés határideje február 8. Röviden a felhívásból: „The Ph.D. position is available within the Privacy & Security Group at the Department of Computer Science at Karlstad University.The Privacy & Security Group is focusing on privacy-enhancing technologies (PETs), network and operating system security, as well as usability of security & PETs.” A felhívás szövege itt olvasható. 

A luxemburgi jelentkezési határidő február 20., itt egy PhD és egy posztdoktorális állást kínálnak. A téma röviden: A Formal Approach to Enforced Privacy in e-Services. „The first aim of this project is to extend enforced privacy from voting to other domains, such as online auctions, anonymous communications, healthcare, and digital rights management, where enforced privacy is a paramount requirement. The second aim of the project is to develop a domain-independent formal framework in which enforced privacy properties in different domains can be captured in a natural, uniform and precise way.” További információ ezen a címen olvasható. 

Hozzászólások

Összesen 0 hozzászólás látható.

Nincsenek hozzászólások.


A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!

© PET Portál és Blog, 2008-2010 | Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat