Blog

Véget ért az IT Security Coding Contest 2009

2009.12.16. 23:38:08, Földes Ádám Máté

Múlt vasárnap délelőtt 10 órakor véget ért a kancellar.hu és az ELTE által megrendezett 24 órás hackerverseny. A versengő csapatok száma végül 25 lett, ezek nagyjából fele adott be megoldást legalább 1 feladatra. A szteganográfiai témájú akadályt az előzetes információk alapján 7 csapat tudta legalább részben leküzdeni; a megoldások értékelése még folyamatban van.

Annyit már mindenképp le kell szögeznünk, hogy ez a szám igen magasnak tekinthető – sokan ugyanis minden bizonnyal most találkoztak először a szteganográfiával. (Legalábbis erre utal az, hogy több csapat is a Wikipedia „Szteganográfia” című szócikkének letöltésével indult neki a feladat megoldásának.) Az már most is biztosan megállapítható, hogy volt olyan csapat, amely tökéletes választ adott a feltett kérdésre – feltéve, hogy ugyanazt a koncepciót adták be megoldásként, mint amelyet a verseny lezárulta után az ellenfelekkel szóban megosztottak. 

Reméljük, hogy ez a viszonylag egyszerű szteganalízis feladat senkivel sem utáltatta meg az információrejtés tudományát, és hogy senki nem érezte elpocsékoltnak a megoldás megkeresésére szánt időt. Akik nem tudtak teljes értékű megfejtést produkálni, azok se maradnak örökre válaszok nélkül – pár napon belül kitesszük a PET Portálra a hivatalos megoldást.

IT café partnerünk is beszámolt az eseményről, valamint a jóvoltukból egy videó is készült.

Hozzászólások

Összesen 0 hozzászólás látható.

Nincsenek hozzászólások.


A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!

© PET Portál és Blog, 2008-2010 | Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat